13. Dani informiranja mladih – #VuMi13

PRONI Centar za socijalno podučavanje u okviru programa  „Info centar za mlade Vukovar“, koji za cilj ima doprinijeti podizanju kvalitete života mladih na području grada Vukovara kroz sustavno pružanje usluga informiranja i savjetovanja mladih organizira 13. Dane informiranja mladih – #VuMi13, koji se održavaju od 18. do 20. svibnja 2022. godine.

Ovim događajem ujedno podržavamo ovogodišnju Europsku godinu mladih, koja ukazuje da mladi imaju važnu ulogu u izgradnji bolje, zelenije, uključivije i digitalnije budućnosti.

 

P R O G R A M #VuMi13:

  • SRIJEDA – 18. svibnja

Info radionica: „Vaučeri za obrazovanje“

Hrvatski zavod za zapošljavanje od 1.4.2022. nudi korisnicima – nezaposlenim i zaposlenim osobama, mogućnost korištenja vaučera za subvencioniranje programa obrazovanja za razvoj vještina koje su tražene na tržištu rada.

Što je vaučer za obrazovanje, tko ga može koristiti i kako se prijaviti bit će vrijedne informacije koje ćete dobiti od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, područnog ureda Vukovar.

Info radionica o vaučerima održat će se u srijedu, 18. svibnja, s početkom u 10,30 sati u prostoru Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri (CISOK), ulica Vladimira Nazora 16., Vukovar

  • LINK za prijavu na Info radionicu  OVDJE. ili prisloni mobitel na qr code i ubrzaj svoju prijavu. Rok za prijavu je ponedjeljak, 16. svibnja.

 

 

 

 

 

ČETVRTAK – 19. svibnja

  • Info događaj u okviru projekta “Pronađena NEET” za predstavljanje mogućnosti ulaganja u svoje obrazovanje radi povećanja konkurentnosti na tržištu rada. Događaj je namijenjen mladim osobama u dobi od 15 do 29 godina koja nisu u sustavu obrazovanja, nisu registrirani u evidenciji nezaposlenih osoba HZZ-a , niti su registrirani u statusu osiguranika HZMO-a. Info događaj održat će se u četvrtak, 19. svibnja, s početkom u 12,30 sati u prostoru Srednje strukovne škole Marko Babić u Vukovaru, na kojem će se okupiti maturanti.
  • Isti dan, u  popodnevnim satima, točnije od 18,00 sati u Park šumi Adica održat će se Kulturni događaj “Pronađena NEET” gdje će se na otvorenom dijeliti letci i razgovorati s građanima o obrazovnim mogućnostima u okviru projekta (naglasak stavljamo na mlade osobe, ali i na one koji mladima mogu prijeneti informacije o uključenju u projekt).

 

 

 

 

 

  • Piknik s volonterima

Na info “piknik” radionici, koja se održava u četvrtak, 19. svibnja, s početkom u 17,00 sati u Park šumi Adica, mladi imaju priliku družiti se sa Ines, Abidom, Enriqueom i Angeles – međunarodnim volonterima iz Španjolske i Portugala koji su odabrali Hrvatsku i organizaciju PRONI Centar (uredi Vukovar i Osijek) za stjecanje jednogodišnjeg volonterskog iskustva.

Uz dozu pozitivne energije i osvježenje na dekici u prirodi volonteri će vas informirati o brojnim mogućnostima volontiranja te koji su benefiti volontiranja za mladu osobu (od 15 do 30 godina), a vi ćete imati priliku pitati ih što vas zanima. Za engleski jezik se ne brinite tu smo da pomognemo, a i naš Abid priča/razumije nešto hrvatski (čitaj: voli Balkan i folk), stoga se možete opustiti.

  • Prijave traju do 17. svibnja (utorak), a prijaviti se možeš putem LINKA ili prisloni mobitel na qr code (u privitku) i ubrzaj svoju prijavu.

 

 

 

 

 

  • PETAK, 20. svibnja

Okrugli stol: Izazovi informiranja mladih danas

U prostoru Gradskog muzeja Vukovar, s početkom u 11,00 sati održat će se okrugli stol na temu: Izazovi informiranja mladih danas. Cilj okruglog stola je potaknuti mlade i dionike iz lokalne zajednice koji rade s mladima na promišljanje o izazovima u informiranju mladih danas te kroz umrežavanje istih doprinijeti kreiranju smjernica za informiranje sukladno trendovima informiranja mladih. Koji su izazovi mladih prilikom informiranja? Da li su informacije mladima lako dostupne? Koji su izazovi onih koji se bave s mladima prilikom informiranja mladih? – su samo neka od pitanja na koja ćemo pokušati dati odgovor.  Okrugli stol okupiti će mlade ali i predstavnike udruga i institucija s područja grada Vukovara koji u svom djelokrugu rada imaju mlade kao korisnike.

 

Dobro došli na #VuMi13!

 

Inicijativa za organiziranje VuMi-ja pokrenuta je od strane Savjetodavnog odbora Info centra za mlade Vukovar, sastavljenog od predstavnika Grada Vukovara, Policijske postaje Vukovar – Policije u zajednici, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područne službe Vukovar te Europskog doma Vukovar.