19. Festival znanosti – ŽIVOT

Devetnaesti  po redu Festival znanosti u Republici Hrvatskoj održati će se od 2. do 7. svibnja 2022. godine. Tema ovogodišnjeg Festivala je ŽIVOT.

Festival znanosti, ove godine, prvi put, održat će se i u Gradu Vukovaru.

Organizatori Festivala znanosti 2022. Vukovar su: Gimnazija Vukovar, Muzej vučedolske kulture i Veleučilište Lavoslav Ružička u Vukovaru.

Putem prijavnog obrasca prijavljuju se aktivnosti, a rok za prijavu je 20. ožujka 2022. godine.

Aktivnosti će se provoditi na tri lokacije: Gimnazija Vukovar, Muzej vučedolske kulture i Veleučilište Lavoslav Ružička u Vukovaru.

Službeni program Festivala bit će objavljen na mrežnim stranicama organizatora, Grada Vukovara, službenim stranicama Festivala znanosti te ostalim sredstvima oglašavanja.

Festival znanosti održat će se uživo,  uz poštivanje epidemioloških mjera, no zbog neizvjesnosti situacije potrebno je planiranje predstavljanja sadržaja i u digitalnom obliku.

 

Festival znanosti je manifestacija koja se u Hrvatskoj kontinuirano organizira od 2003. godine s ciljem približavanja znanosti javnosti kroz informiranje o aktivnostima i rezultatima na području znanosti, poboljšavanje javne percepcije znanstvenika, te motiviranje mladih ljudi za istraživanje i stjecanje novih znanja. Rađamo se znatiželjni, kao mala djeca se pitamo zašto je nebo plavo, a trava zelena, a kad odrastemo postajemo produktivni članovi zajednica. Čežnja za dodatnim znanjem i poticanje urođene znatiželje u svim dobima života je vrijedan cilj za koji se Festival znanosti zalaže. Organizatori Festivala znanosti su Sveučilišta u Splitu, Zagrebu, Rijeci, Zadru i Osijeku u suradnji s Tehničkim muzejom Nikola Tesla i British Councilom, a pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Izvor: vucedol.hr