8-dnevni ljetni program razvoja socijalnih i poduzetničkih vještina za mlade

Hrvatska škola Outward Bound poziva sve mlade od 18 do 29 godina s područja Hrvatske na sudjelovanje u besplatnom 8-dnevnom programu razvoja socijalnih i poduzetničkih vještina koji će se održati od 14. do 21. srpnja u Velikom Žitniku.

Svi troškovi održavanja programa pokriveni su iz projektnog budžeta, jedini trošak polaznika programa je prijevoz do Gospića/Velikog Žitnika i nazad.

Polaznici se okupljaju u edukacijskom centru, gdje će biti raspoređeni u dvije grupe s kojima će raditi licencirani Outward Bound instruktori. Aktivnosti programa temelje se na metodama iskustvenog učenja u prirodi, a glavni dio sastoji se od višednevne ekspedicije.

Predviđeno je prvih 5 noći provesti kampirajući na otvorenom, navigirajući samostalno svaki dan do druge lokacije. Pred polaznike se svakodnevno stavljaju različiti osobni i grupni izazovi, poput penjanja na stijenu, špiljarenja, osvajanja lokalnih vrhova i višesatnog „samovanja“ s ciljem razvoja vještina predvodništva, rada u timu, donošenja odluka te postavljanja osobnih ciljeva kod polaznika. Cilj je vještine naučene na programu prenijeti i primjenjivati u budućnosti u svakodnevnom životu.

Nakon povratka u edukacijski centar 6. dana programa, polaznici će se 7. dana radioničkim radom vođenim od strane stručnjaka za rad s mladima iz udruge Pozitiva Samobor posvetiti istraživanju teme osobne profesioalne budućnosti i različitih oblika poduzetništva, posebice društvenog poduzetništva.

Outward Bound programi odvijaju se uz odsutstvo svih vrsta distraktora – polaznici prvi dan programa predaju mobitele, laptope i sredstva ovisnosti (cigarete, alkohol) i sl. koji im se vraćaju zadnji dan programa. Svrha ovog pravila je da polaznici budu maksimalno uronjeni u prirodno okruženje i prisutni u grupnim aktivnostima.

Prijaviti se možete putem prijavnog obrasca na našoj službenoj web stranici www.outwardboundcroatia.com

Program je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali” 2014.-2020.