„A što je to seksualno nasilje?“

Povodom Međunarodnog dana protiv nasilja nad ženama (25.studenog), udruga B.a.B.e. provodi akciju pod nazivom „A što je to seksualno nasilje?“, kojom se pozivaju svi zainteresirani da kroz odgovor na ovo pitanje podijele svoje osjećaje i stavove o toj temi te iskustvo seksualnog nasilja, s ciljem širenja diskursa o seksualnom nasilju, kako bi se time potaknulo nekoga da progovori o svojem iskustvu, da shvati da nije sam, da potraži nekoga za razgovor, podršku i pomoć te da stane na kraj nasilju kojeg doživljava, ali i osvijestila javnost o prisutnosti ove problematike. Odgovori se daju anonimno, a objavljuju se na facebook stranici udruge B.a.B.e.

U skladu s tim, djelatnice/psihologinja B.a.B.e. Sigurne kuće Vukovarsko-srijemske županije održat će radionicu na temu seksualnog nasilja dana 24. studenog 2017. godine od 11 do 13 sati u prostorijama Europskog doma Vukovar, u Vukovaru, Ljudevita Gaja 12.

Radionica je namijenjena svim zainteresiranim mladima u dobi od 18 do 25 godina, kako bi se i ovim putem progovorilo o toj osjetljivoj temi, informiralo mlade o različitim vidovima seksualnog nasilja, kako ga prepoznati te koji su pravni mehanizmi zaštite i sankcioniranja istog.

Svi zainteresirani za radionicu mogu se prijaviti putem e-maila b.a.b.e@vu.t-com.hr