Besplatni online umjetnički program

Projekt MojaScena online u organizaciji Međunarodnog centra za umjetnost (MCU) nudi umjetničke programe u formi desetotjednih ciklusa likovnih, dramskih i literarnih radionica, koji će se održavati online i biti besplatni za polaznike mlađe od 25 i starije od 54 godine. U projekt će biti uključeni polaznici iz cijele Hrvatske, a naročito oni kojima je onemogućen pristup kulturnim ustanovama i sadržajima.

Kroz sadržaje kao što su razgovori o umjetnosti, analiziranje umjetničkih djela, kreativno stvaranje, razvijanje umjetničkih potencijala i razumijevanja umjetnosti, pripadnici ciljanih skupina će stjecati znanja i kreativne vještine te zajedno stvarati. Pod umjetničkim vodstvom te suradnjom između radionica, polaznici će kreirati kratku online predstavu, online izložbu radova s likovnih radionica i online publikaciju radova literarnih radionica.

Radionice će se provesti kroz četiri ciklusa, a svaki ciklus sastoji se od deset radionica. Prve radionice iz dramske umjetnosti kreću početkom siječnja, a ubrzo kreću i radionice iz likovne i literarne umjetnosti. Projekt traje od siječnja 2021. godine do listopada 2022. godine.

Detaljan raspored svih radionica možete pronaći ovdje.

MojaScena online sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

 

Detaljnije informacije možete potražiti na službenim stranicama Centra, a prijaviti se možete ovdje.

 

 

Izvor: Informiraj.me