Besplatno nabavite Office 365

Ne radi se o probnoj verziji! Učenici, studenti i nastavnici ispunjavaju uvjete za Office 365 Education koji obuhvaća Word, Excel, PowerPoint, OneNote, a od sada i Microsoft Teams. Osim toga, dostupni su i dodatni alati za učionicu.

Za početak samo morate unijeti valjanu adresu e-pošte obrazovne ustanove OVDJE.

Office 365 je usluga koja omogućuje obrazovnim institucijama i njenim zaposlenicima, učiteljima, nastavnicima i učenicima besplatan pristup Office365 alatima sa AAI@EDU korisničkim računom na skole.hr domeni.

Office 365 nudi mnogo usluga koje se mogu koristiti s vašeg računala, mobilnog telefona ili sa školskog računala. Najveća prednost je što se može instalirati Microsoft Office na računalo i koristiti ga kada ne postoji veza na Internet.

KAKO PRISTUPITI OFFICE 365?

Osnovni uvjet za pristup je posjedovanje AAI@Edu računa (to je račun koji se dobije od školskog administratora zaduženog za tu vrstu računa. Najbolje se raspitati u tajništvu škole tko je u školi administrator koji vam možedati pristupne podatke). Račun treba sadržavati e-mail adresu oblika ime.prezime@skole.hr i pripadajuću zaporku ili lozinku.Nakon što dobijete account (račun) potrebno je otići na web stranicu http://offi ce365.skole.hr i pokrenuti aktivaciju Office 365 računa.

Osim Office alata (Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote) učenicima i djelatnicima su na raspolaganju i razne platforme za komunikaciju i suradnju poput SharePoint online, Exchange Online te Skype for Business usluge koja omogućuje razmjenu izravnih poruka, konferencijske razgovore, videopozive, prezentacije i sl. Također, dostupan je i alat Yammer na kojem svaka ustanova može kreirati vlastitu društvenu mrežu koja će doprinijeti boljem zajedničkom radu i komunikaciji.

Preuzmite OFFICE 365 ZA ŠKOLE priručnik s detaljnim koracima povezivanja i početnog korištenja osnovnih alata Office 365. Priručnik je za sve početnike, učenike, učitelje i nastavnike kao i sve one koji još uvijek nisu pristupili a željeli bi početi koristiti Office 365. Besplatno preuzmite i krenite s korištenjem.

Izvor: office365.skole i products.office.com