Diplomski sveučilišni studij Ilustracija od jeseni u Osijeku

Ove jeseni na Umjetničkoj akademiji u Osijeku počet će se izvoditi DIPLOMSKI SVEUČILIŠNI STUDIJ ILUSTRACIJE, jedinstven u Hrvatskoj, a rijedak i u vrlo širokom okruženju. Radi se o diplomskom studiju, razvijenom i oblikovanom na temelju iskustava niza srodnih izbornih kolegija s nekolicine naših i inozemnih akademija. Karakterizirat će ga i jaka sekcija stripa.

Nakon uspješno položenog razredbenog ispita na studij će se moći upisati studenti koji su završili sveučilišni preddiplomski studij Likovne kulture Umjetničke akademije u Osijeku, te sve ostale osobe sa završenim istovjetnim ili srodnim sveučilišnim preddiplomskim studijem drugih visokoškolskih ustanova u Hrvatskoj ili inozemstvu. Upisivat će se redoviti i izvanredni studenti.

Kako unatoč značajnom broju umjetnika koji su individualno dosegnuli razinu vrhunskih ilustratora, i dalje nedostaje sustavno i kompletno visokoprofesionalno obrazovanje koje će osigurati kadar spreman odgovoriti na složene zadatke suvremenih medija i potrebe sve zahtjevnijeg tržišta, očekujemo veliko zanimanje za upis budućih magistara ilustracije.

O uvjetima za upis na diplomski studij možete pročitati ovdje.

Brošuru Diplomskog sveučilišnog studija Ilustracija preuzmite ovdje.

Izvor: uaos.unios.hr