DiscoverEU – drugi krug prijava

Imaš 18 godina? Privlače te pustolovine? Onda se pripremi za otkrivanje Europe! Pridruži se inicijativi Europske unije DiscoverEU, koja mladima nudi priliku da putuju Europom.

U prvom krugu prijava u lipnju 2018. prijavilo se čak 100 480 mladih, a putne karte dobilo ih je najmanje 15 000.

U drugom krugu prijava, koji počinje u četvrtak, 29. studenoga u 12 sati, a završava u utorak, 11. prosinca u 12 sati (po srednjoeuropskom vremenu), priliku za putovanje Europom dobit će najmanje 12 000 mladih.

Europska kulturna baština doista je raznolika. Možeš, primjerice, posjetiti Europsku prijestolnicu kulture (znaš li koja dva grada ove godine nose tu titulu?) ili obići mnogobrojne festivale i umjetničke događaje. Možda više voliš razgledavati muzeje ili ići na izlete u parkove prirode? Toliko je mogućnosti!

Zašto ne iskoristiti priliku da doživiš slobodu kretanja, bolje upoznaš raznolikost Europe, uživaš u njezinu kulturnom bogatstvu, stekneš nove prijatelje i, naposljetku, bolje upoznaš sebe?

Tko se može prijaviti?

  • 31. prosinca 2018. imaš navršenih 18 godina (odnosi se na rođene u periodu od 1. siječnja do 31. prosinca 2000., uključujući te datume)
  • imaš državljanstvo jedne od država članica Europske unije u trenutku donošenja odluke o dodjeli (koje se očekuje do sredine siječnja 2019.)
  • uneseš broj osobne iskaznice ili putovnice u elektronički obrazac za prijavu

Ako osvojiš karte, možeš ih iskoristiti samo ako ispunjavaš sljedeće uvjete:

  • započinješ putovanje u zemlji koja je u trenutku donošenja odluke o dodjeli država članica Europske unije
  • planiraš da će tvoj put trajati od jednog dana do najviše mjesec dana
  • planiraš putovati u periodu od 15. travnja 2019. (prvi dan za polazak) do 31. listopada 2019. (zadnji dan za povratak)
  • planiraš putovanje u najmanje jednu stranu zemlju koja je u trenutku donošenja odluke o dodjeli država članica Europske unije
  • želiš postati ambasador inicijative DiscoverEU.

Kad se i kako prijaviti?

Prijave su otvorene od četvrtka, 29. studenoga u 12 sati do utorka, 11. prosinca u 12 sati (po srednjoeuropskom vremenu).

Trebaš unijeti osobne podatke i pojedinosti o planiranom putovanju. Zatim te čeka pet pitanja s ponuđenim odgovorima o europskoj kulturi i raznolikosti te o inicijativama EU-a za mlade. Na kraju trebaš odgovoriti i na dodatno pitanje koje će, bude li previše prijava, pomoći Europskoj komisiji da rangira kandidate. Za početak prijave klikni „Prijavi se”.

Više detalja doznaj OVDJE!

Izvor: europa.eu/youth/discovereu_hr