Dodjeljuje se nagrada “Goran za mlade pjesnike”

Nastojeći stimulirati stvaralaštvo mladih pjesnika i pjesnikinja u Hrvatskoj i drugdje gdje postoji književna aktivnost na hrvatskom jeziku, Studentsko kulturno-umjetničko društvo Ivan Goran Kovačić raspisuje natječaj za nagradu Goran za mlade pjesnike.

Žiri sastavljen od suvremenih hrvatskih književnika i kritičara predložit će najbolji rukopis za nagradu. Nagrađeni rukopis biti će objavljen u obliku knjige, kao dio edicije Novi hrvatski pjesnici u izdanju SKUD-a. Žiriranje će se odvijati anonimno, bez uvida žirija u autorstvo pojedinih rukopisa, a osim nagrađenog autora, sudionici se neće pojedinačno izvještavati o ishodu natječaja.

U natječaju mogu sudjelovati pjesnikinje i pjesnici koji nisu stariji od 30 godina na dan zatvaranja natječaja i koji nikada nisu objavili knjigu poezije. Na natječaj je potrebno poslati cjelovit rukopis pjesničke zbirke u otvorenom (word) dokumentu koji ne smije sadržavati ime autora ni u jednom dijelu dokumenta. Uz rukopis, prijava treba sadržavati kratku biografiju s imenom i prezimenom na početku, brojem telefona i adresom elektroničke pošte te točnom adresom stanovanja. Rukopise s naslovnom naznakom “za nagradu: Goran za mlade pjesnike” u naslovu poruke, isključivo u elektronskom obliku potrebno je poslati na e-mail.

Rok za slanje pjesama je  31. prosinac 2020. godine.

Izvor: kulturpunkt