Smjernice za poboljšanje informiranja mladih na području OBŽ i VSŽ

[featured_image]
Download
Download is available until [expire_date]
  • Version
  • Download 0
  • File Size 831.50 KB
  • File Count 1
  • Create Date 20. Prosinac 2023.
  • Last Updated 20. December 2023.

Smjernice za poboljšanje informiranja mladih na području OBŽ i VSŽ

Temeljem rezultata istraživanja te rezultata proizašlih iz uvodne konferencije u Osijeku (60 sudionika), pojedinačnih fokus grupa s mladima i lokalnim dionicima na području 10 gradova Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije (na kojima je sudjelovalo 220 sudionika) te završne konferencije u Vukovaru (60 sudionika), analizom svih izlaznih rezultata i zaključaka, suradnički tim formulirao je Smjernice za unaprjeđenje informiranja mladih na području Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije, čije praćenje i korištenje u radu se očekuje od strane dionika iz javnog i civilnog sektora, ali i medija kao ključne karike u informiranju javnosti.

U okviru Smjernica, namijenjenih različitim sektorima i dionicima, prikazane su postojeće metode informiranja mladih, izazovi s kojima se prilikom informiranja pojedini sektori susreću te predložene preporuke za unapređenje informiranja mladih.

Također, u okviru Smjernica prikazane su i najprihvatljivije metode informiranja od strane mladih „Što kažu mladi? - mladima najprihvatljivije metode“ te zaključci sudionika sa svih provedenih projektnih aktivnosti u obliku Općih preporuka prilikom svih oblika informiranja mladih.

Sudionici u izradi Smjernica bili su mladi, predstavnici javnog te civilnog sektora te dio predstavnika lokalnih samouprava s područja Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije.

Ostavite komentar