e-Usmjeri se!

Želiš nastaviti obrazovanje, tražiš posao ili nove izazove u karijeri? Portal e-Usmjeravanje pravo je mjesto za tebe i nudi ti brojne mogućnosti i odgovore na sva tvoja pitanja o poslu i karijeri.

Portal e-Umjeravanje razvijen je kroz projekt „Novi pristupi HZZ-a u pružanju usluga klijentima“ Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i pruža novu uslugu profesionalnog usmjeravanja.

Kako bi pronašao/la pravi posao za sebe, važno je spojiti ono u čemu si dobar/a i ono što voliš. Ako još nisi otkrio/la što te zanima i ne znaš kako izgleda tvoja poslovna budućnost, ispuni on-line upitnike i otkrij koja su zanimanja za tebe.

Ako već znaš što želiš raditi, ali ne znaš kako određeni posao izgleda u praksi i koja znanja i vještine iziskuje, odgovore na svoja pitanja potraži među detaljnim opisima više od 250 različitih zanimanja.

Kako se putem ne bi izgubio/la, Kompas karijere pomaže ti i usmjerava te do informacija, uputa i alata koji su najkorisniji za tebe, dok ti Plan karijere pomaže u razumijevanju vlastitih želja i mogućnosti, a samim time olakšava i postizanje zadanih ciljeva kroz jasno definirane korake.

Ako želiš biti ukorak sa zahtjevima poslodavaca i odgovoriti na izazove tržišta rada, uključi se u programe profesionalnog razvoja. Nova znanja i učenje tijekom cijelog života pomažu ti u svijetu stalnih promjena i olakšavaju zapošljavanje.

Na portalu se također nalaze i informacije o stipendijama, mogućnostima studiranja u zemljama Europske unije, studentskim razmjenama ili nastavku studija u inozemstvu.

Ako nisi zadovoljan s razinom svojih vještina i znanja i spreman si na dodatno usavršavanje i učenje – potraži podatke o programima prekvalifikacija i osposobljavanja koje provodi Hrvatski zavod za zapošljavanje s partnerskim organizacijama.

Uz sve navedeno portal ti nudi i brojne druge pogodnosti kao što su: savjeti o učinkovitom traženju posla, sastavljanje životopisa te pravilno pisanje molbi za posao. Isto tako možeš vidjeti koja su najtraženija zanimanjima u Hrvatskoj te popis slobodnih radnih mjesta.

Ako se odlučiš uploviti u poduzetničke vode, na e-Usmjeravanju možeš pronaći podatke o tome kako pokrenuti vlastiti posao, gdje potražiti pomoć i dobiti informacije o različitim financijskim mjerama i poticajima koji se nude.

Portal e-Usmjeravanje je, svakako, nezaobilazno mjesto u procesu stvaranja tvoje nove karijere. Napravi pravi korak i e-Usmjeri se!