EDVU Tribina – Frontiers of Peace

Europski dom Vukovar poziva vas na dvodnevni događaj projekta Frontiers of peace koji će se održati u petak 10. svibnja u Gradskom muzeju Vukovar od 18:00 sati i u subotu 11. svibnja u Muzeju vučedolske kulture od 12:00 sati.

Cilj projekta Frontiers of Peace je istaknuti, na lokalnoj razini, temeljnu vrijednost europske kulturne baštine i koja je aktivna uloga Europske unije u takvom procesu. Projektom također nastoje podići svijest o tome kako su se granice promijenile u našoj nedavnoj prošlosti i koje su prednosti slobode kretanja, što je temeljno postignuće europske integracije. Osim toga, žele potaknuti građane na aktivizam, mobilnost, otvorenost ka novim znanjima, razmjenu i osobni razvoj, a to se može postići brisanjem nevidljivih granica koje sebi svakodnevno postavljamo.

Nositelj projekta je Talijanski institut za kulturu u Zagrebu, u partnerstvu s Francuskim kulturnim institutom u Zagrebu, Mađarskim institutom Balassi, Zagreb, Borderline, te pridruženim partnerima: Akademija likovnih umjetnosti, Zagreb, Gimnazija Vukovar-škola ambasador EU parlamenta, Zaklada Fridrich Ebert, Mirovna grupa mladih Vukovar, Europski dom Vukovar.

Svoje sudjelovanje možete potvrditi na e-mail tribinaedvu@edvu.hr i na brojeve telefona 099 4708 259 ili 032 450 096.