Erasmus+ natječaj za mobilnost studenata u akademskoj godini 2017/2018.

U okviru Erasmus+ programa  Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku objavilo je natječaj za dodjelu financijskih potpora studentima koji odlaze na inozemne visokoškolske ustanove ili organizacije. Na natječaj se mogu prijaviti redoviti i izvanredni studenti Sveučilišta u Osijeku.

Osnovni ciljevi Erasmus+ studijskog boravka su: stjecanje novih iskustava u području obrazovanja, jezika i kulture; promicanje suradnje među visokoškolskim ustanovama i organizacijama; obrazovanje studenata s međunarodnim iskustvom; jednostavnije priznavanje razdoblja mobilnosti te prijenos bodova primjenjujući ECTS bodovni sustav. Osnovna svrha obavljanja stručne prakse u inozemstvu je: prilagodba specifičnim zahtjevima tržišta rada zemalja Europske unije; stjecanje specifičnih vještina te bolje razumijevanje ekonomije i društva kroz radno iskustvo.

Prijava za mobilnost studenata treba sadržavati:
1. popunjen prijavni obrazac
2. kopiju domovnice (za hrvatske državljane) ili kopiju drugog dokaza o državljanstvu za strane studente
3. potvrdu o statusu studenta
4. prijepis ocjena svih položenih ispita s trenutačne razine studija i prethodno završenih studija.

Rok za prijavu je 30.rujna 2017.

Prijavni obrazac u elektroničkom obliku (.doc ili .docx format) potrebno je poslati na e-mail adresu: erasmus@unios.hr, a potpisani primjerak i ostale dokumente za prijavu na natječaj potrebno je poslati isključivo preporučenom poštom na adresu:

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku – Rektorat
Za ERASMUS+ KA1 Natječaj, rok 30.09.2017.
Trg Svetog Trojstva 3
31000 Osijek
Više informacija na stranici Sveučilišta.