Fina raspisala natječaj za stipendije

Fina je raspisala natječaj za stipendiranje studenata u IT području. Prijaviti se mogu redoviti studenti i studentice treće godine preddiplomskog/stručnog studija, odnosno redoviti studenti i studentice druge godine diplomskog studija zainteresirani za programiranje, sistem analizu, testiranje IT rješenja, pružanje podrške poslovnom sustavu i sl.

Kandidati za stipendiju trebaju biti u dobi do 23 godine ako su na preddiplomskom/stručnom studiju ili do 25 godina ako su na diplomskom studiju. Uvjet je i da su studenti druge godine diplomskog studija ukupan prethodni studij završili u roku od 5 godina. Poželjno je da im je prosjek ocjena iznad 3,5, a trebaju aktivno koristiti engleski jezik. Pri odabiru stipendista u obzir se mogu uzeti i socijalni status, postignuća na natjecanjima, priznanja i nagrade te dodatno obrazovanje (npr. stečeni certifikati).

Stipendistima će se tijekom 12 mjeseci svakog mjeseca isplaćivati iznos od 3000 kuna neto. K tome, nudi im se mogućnost obavljanja studentske stručne prakse i izrade diplomskog rada, kao i zapošljavanje po završetku studija, sukladno potrebama poslodavca. Osim potpisivanja Ugovora o stipendiranju trebaju redovito izvršavati fakultetske obveze i po završetku studija zasnovati radni odnos u Fini u trajanju od jedne godine.

Prijave s popratnom dokumentacijom šalju se do 29. listopada 2020. godine na e-adresu stipendija@fina.hr. Sve dodatne informacije nalaze se na poveznici.

Izvor: fina.hr