Food Wave trening za mlade

Imate između 15 i 35 godina i želite naučiti više o odnosu hrane i klimatskih promjena? Zanima vas kako stvoriti održiv i otporan prehrambeni sustav?

Food Wave trening pružit će pregled utjecaja klimatskih promjena na sektor hrane i obrnuto, uključujući informacije o kratkim lancima opskrbe i povezanosti društvene i solidarne ekonomije s hranom. Doznat ćete kako možete pomoći malim proizvođačima, kako smanjiti otpad od hrane i ekološki otisak hrane te stvoriti održiviji prehrambeni sustav.

Na treningu ćete raditi na razumijevanju povezanosti globalnih i lokalnih problema i rješenja te zajedno pronalaziti rješenja za aktivizam u lokalnoj zajednici na temu hrane i klimatskih promjena. Učit ćete o o održivoj i zdravoj prehrani te urbanom vrtlarenju i kompostiranju u stanu, a kroz praktičnu primjenu razvijat ćete aktivan i zdrav odnos prema hrani.

Trening se provodi u sklopu projekta Food Wave – Empowering Urban Youth for Climate Change, za koji je Grad Milano okupio konzorcij od 27 partnera uključujući i Grad Zagreb u okviru programa Development Education Awareness Raising (DEAR).

Prvi trening će se održati 29. i 30. svibnja 2021., a proljetni ciklus treninga predviđa četiri vikenda predavanja i radionica na temu hrane i klimatskih promjena.

Treninzi će se održavati u prostorijama Tribina grada Zagreba, Kaptol 27, na lokacijama gdje se provodi praktična i terenska nastava te na Recikliranom imanju, sjedištu udruge ZMAG u Vukomeriću. Trening je besplatan, uz obaveznu prethodnu prijavu.

Program možete pronaći OVDJE.

Prijavite se OVDJE.