Garancija za mlade

Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Vukovar, 26.10.2017. od 10.00 do 14.00 sati, organizirao Sajam poslova u Dvorcu Eltz u Vukovaru. 
Sajam poslova je namijenjen nezaposlenim osobama, tražiteljima zaposlenja, poslodavcima, studentima, maturantima, učenicima završnih razreda osnovnih škola te svima onima koji žele upravljati svojom karijerom.

Na Sajmu je putem izložbenog pulta, između ostalih, bio predstavljen Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri Vukovar (CISOK) koji svim građanima nudi širok raspon besplatnih usluga vezanih uz osobni razvoj i vještine upravljanja karijerom i to kroz različite aktivnosti (predavanja, radionice, grupni i individualni sastanci) koje su prilagođene njihovom vremenu i potrebama.

CISOK je u suradnji sa Info centrom za mlade Vukovar proveo putujuću informiraonicu na temu Garancija za mlade. Garancija za mlade je novi pristup u rješavanju pitanja nezaposlenosti mladih osoba, kojim se sve osobe mlađe od 25 godina (u RH mlađe od 30 godina!) nastoji što brže aktivirati na tržištu rada. Brza aktivacija na tržištu rada osigurava veću motiviranost mlade osobe za traženjem posla i zapošljavanjem, kao i brzu nadogradnju znanja i vještina koje je osoba stekla tijekom obrazovanja.

Mladima je ovim putem predstavljen novi način uključivanja u rad (podrška pri traženju posla, stručno osposobljavanje i samozapošljavanje), uključivanje u obrazovanje (usavršavanja, dokvalifikacije i prekvalifikacije), socijalno uključivanje (volontiranje, socijalno uključivanje i podrška) te pomoć pri odabiru i upravljanju karijerom te profesionalno usmjeravanje.

 

 

Aktivnost podržava Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Grad Vukovar.