Hrvatska pošta nudi deset stipendija u rujnu

Hrvatska pošta će u rujnu raspisati natječaj za dodjelu deset stipendija studentima preddiplomskih smjerova Poštanski promet ili Logistika.

Nakon dugogodišnje suradnje HP i Fakulteta prometnih znanosti, u sklopu inicijative “Iz teorije u praksu – Upoznaj Hrvatsku poštu iz prve ruke, uključi se i osvoji stipendiju”, HP će u rujnu raspisati natječaj za deset stipendija ukupne vrijednosti 10.000 kuna za studente preddiplomskih smjerova Poštanski promet ili Logistika. Stipendije će se isplaćivati u deset obroka, a najzanimljivije je to što će stipendirani studenti trebati odraditi 160 sati prakse u HP-u. Stipendiju će moći dobiti tijekom više godina studija.

Na natječaj se mogu prijaviti svi redoviti studenti 3. godine preddiplomskog studija, smjer Poštanski promet ili Logistika, s prosjekom ocjena 1. i 2. akademske godine zajedno ≥ 3,0. Studenti koji imaju prosjek ocjena prve dvije godine niži od 3,5. trebat će priložiti i preporuku profesora.

Pojedinačan iznos stipendije je 10 000 kn za jednu akademsku godinu, što će tijekom akademske godine studentima biti isplaćivano u 10 mjesečnih obroka.

Studenti kojima budu odobrene stipendije iste će moći zadržati do kraja redovitog studiranja, a najviše do druge godine diplomskog studija, pod sljedećim uvjetima: da redovito upišu sljedeću akademsku godinu, te da odrade 160 sati prakse u Hrvatskoj pošti tijekom svake akademske godine.

Natječaj za dodjelu stipendija bit će objavljen u rujnu 2017. na službenim stranicama Hrvatske pošte i Fakulteta prometnih znanosti.

 

Izvor: x-ica.com