Informirali smo učenike Srednje strukovne škole Marko Babić iz Vukovara o mobilnosti

U okviru kampanje Time to Move, koja traje cijeli listopad s ciljem da se povežu mladi iz cijele Europe (kroz brojna online i fizička događanja) i saznaju sve o mogućnostima koje im se nude za mobilnost i edukaciju, danas je provedena informativna radionica s učenicima u Srednjoj strukovnoj školi Marko Babić u Vukovaru.

Kroz kahoot quiz učenici su testirali svoje znanje o mobilnosti, ali i naučili nešto novo.
Strani dugoročni volonteri PRONI Centra, Alexandra i Lucas predstavili su ukratko program Europske snage solidarnosti i mogućnosti za volontiranje za mlade (Europski portal za mlade), a potom je uslijedila ugodna razmjena informacija (“živa knjižnica”) između učenika, stranih volontera i predstavnika školskog volonterskog kluba o iskustvima i benefitima koje volontiranje nudi za mlade.
Na kraju je uslijedila podjela promotivnog materijala PRONI Centra i Time to Move kampanje – torbice, fascikle, kemijske, oznake za kofere, podmetači za računalni miš,… za upotrebu učenicima.
Zahvaljujemo svima na sudjelovanju.
  • PRONI Centar (Info centar za mlade Vukovar) jedna je od udruga koja informira o Eurodesk-u i mogućnostima za mobilnost mladih.