JAVNI POZIV – Program sufinanciranja gospodarskih projekata u Gradu Vukovaru 2019. godine

Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara objavio je javni poziv za podnošenje prijedloga projekata za financiranje u okviru Programa sufinanciranja gospodarskih projekata u Vukovaru za 2019. godinu.

Predmet javnog poziva je prikupljanje prijava za odabir korisnika bespovratnih sredstava iz Programa sufinancirana gospodarskih subjekata utvrđenih u proračunu FONDA za 2019. godinu.

Poziv je otvoren 8. siječnja 2019. godine i bit će otvoren do iskorištenja sredstava, ali ne dulje od 1.ožujak 2019. godine.

Financijska potpora Fonda obuhvaća sve vrste gospodarskih aktivnosti koje doprinose ostvarenju ovih posebnih ciljeva poziva:
• ubrzanu obnovu građevinskih objekata i objekata infrastrukture u funkciji poduzetništva
• tehničko-tehnološku modernizaciju i proširenje postojećih kapaciteta
• pokretanje novih poduzetničkih aktivnosti i razvoj poduzetništva s ciljem postizanja boljih poslovnih rezultata i mogućnosti izlaska na strana tržišta
• promicanje zelenog gospodarstva, energetske učinkovitosti i ekoloških standarda u proizvodnim procesima te povećanje razvojnih potencijala u skladu s eko i drugim međunarodnim standardima
• zadržavanje postojećih i stvaranje novih radnih mjesta.

Od posebnog su značaja i dodatno se vrednuju gospodarski projekti koji imaju dodanu vrijednost što se očituje kroz inovacije, najbolje prakse, osiguravaju kvalitetnije proizvode, poboljšanje eko standarda u proizvodnom procesu ili dokazuju osjetljivost o socijalno ugroženim kategorijama stanovništva, potrebama osoba s invaliditetom, zapošljavanju mladih, promiču jednake mogućnosti i zaštitu okoliša.

Ukupni iznos dostupan unutar ovog Javnog poziva iznosi ukupno 4.500.000,00 kuna, a sredstava su osigurana unutar proračunskih aktivnosti Fonda-a.

Pravo na financijsku potporu Fonda imaju poduzetnici koji posluju na području Grada Vukovara bez obzira na sjedište, vrstu djelatnosti ili namjenu ulaganja osim poduzetnika koji obavljaju:
• djelatnost proizvodnje čelika i djelatnosti prometa (potpora se može dodijeliti za djelatnost pomorskog, zračnog, riječnog i željezničkog prometa, a kod cestovnog prometa samo poduzetnicima koji ne obavljaju prijevoz putnika i robe cestama)
• koji obavljaju primarnu proizvodnju poljoprivrednih proizvoda i ribarstvo

Više detalja i sve potrebno za prijavu potraži OVDJE.

Izvor: http://fond-vukovar.hr