Jesi NEET? Promijeni svoj status!

Radeći već dulji niz godina s mladima, PRONI Centar za socijalno podučavanje prepoznao je problematiku među NEET-ovcima s područja Vukovarsko-srijemske županije – mladima koji se trenutno ne obrazuju, završili su školu, ali ne mogu naći posao, nisu u evidenciji Zavoda za zapošljavanje (najmanje 4 mjeseca) i sl.

Kako bi se pružila podrška ovim mladima, kroz projekt Pronađena NEET razvili smo aktivnosti koje bi trebale olakšati daljnje obrazovanje i/ili uključivanje na tržište rada, odnosno zaposlenje.

U tu svrhu, u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem iz Osijeka, pripremljeni su besplatni verificirani programi osposobljavanja i prekvalifikacija, a koje mladi u dobi od 15 do 29 godina mogu pohađati.

  1. Menadžer za izradu i provedbu EU projekata
  2. Računovodstvo za mala poduzeća
  3. Knjigovođa za obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG)
  4. Njegovatelj/ica
  5. Voćari i vinogradari
  6. Operater na PC računalu
  7. Grupni tečaj stranog jezika- Njemački
  8. Cvjećar-aranžer

Pored navedenih programa, nudimo mogućnost uključivanja i u radionice koje bi ti dodatno pomogle razviti i neke druge značajne vještine i kompetencije.

Dodatno, za one najupornije s područja Vukovarsko-srijemske županije, osigurali smo i nagradne programe koji će svakako dobro doći svakome, a to je 5 besplatnih tečajeva auto škole “B kategorija“.

Želiš li i ti kroz par mjeseci steći novo zanimanje, naučiti neke nove vještine, dobiti vozačku dozvolu i na taj način sebi omogućiti prilike za lakše zapošljavanje?

Stoga, ukoliko pripadaš ovoj ciljnoj skupini i zainteresiran/a si za navedene programe, pozivamo te da nam se javiš.

PRONI Centar
204. vukovarske brigade 47
Vukovar
032/441-612