Ljetna škola bioetike i ljudskih prava 2020.

Svjetski savez mladih Hrvatska vas poziva na treće izdanje ovog ljetnog akademskog susreta koji će vas obogatiti novim znanjima, vještinama i prijateljstvima.

Projekt započinje 27. 7. i traje do 2. 8. 2020., a namijenjen je mladima od 18 do 30 godina.

Ljetna škola, sada već tradicionalno, održat će se u bajkovitom Šibeniku pa će slobodno vrijeme biti ispunjeno upoznavanjem šibenskih znamenitosti i uživanjem u ljepotama hrvatske obale.

Središnji dio projekta je edukacija, a izazovne teme koje će obilježiti ovogodišnju Ljetnu školu proučavat će se iz filozofske, pravne i medicinske perspektive. Pravo na život, priziv savjesti, transrodnost, genetika i COVID-19 neke su od tema čiji će razvoj predstaviti predavači na podlozi različitih filozofskih ideja te ih izložiti kroz prizmu najnovijih medicinskih spoznaja i pravnih regulacija u Hrvatskoj i svijetu. Sudionici će imati priliku novostečena znanja primijeniti na radionicama komuniciranja i debatiranja te tako izbrusiti svoje zagovaračke vještine.

Cilj programa je potaknuti mlade na kritičko promišljanje i podizanje svijesti o važnosti suradnje različitih znanstvenih disciplina bez kojih sadržajne i kvalitetne suvremene rasprave nisu moguće.

Prijave su otvorene od 11. 6. do 28. 6. 2020. godine. Prijaviti se možete putem prijavnog obrasca: https://forms.gle/6XVxu4d4nm2Yoqqe6

Više informacija o programu pročitajte ovdje.

Izvor: Svjetski savez mladih Hrvatska