Mladi za budućnost Europe: prijavite se za EYE2020

Sudjelujte na Europskom događaju za mlade 2020. u Strasbourgu i s drugim mladim Europljanima pomozite u oblikovanju budućnosti Europe.

Mladi ste i zanimaju Vas klimatske promjene, prilike za mlade ili budućnost Europe? Na pravom ste mjestu, nastavite čitati…

Svake dvije godine, tisuće mladih Europljana okuplja se u Strasbourgu na Europskom događaju za mlade (EYE) i dijeli svoje ideje za budućnost Europe. EYE im omogućava konkretno sudjelovanje u europskoj demokraciji. Predviđa se da će EYE2020 okupiti oko 9 tisuća Europljana u dobi između 16 i 30 godina. Oni će podijeliti svoje ideje o budućnosti Europe i raspravljati o njima sa zastupnicima i drugim donositeljima odluka u Europi.

Ove godine EYE se održava četvrti put, 29. i 30. svibnja u Strasbourgu, a tema je „Budućnost je sada”. Program uključuje klimatske promjene, migracije i Brexit, kao i obrazovanje, tehnologiju i zdravstvo. Uvode se i novi formati, poput sportskih aktivnosti i posebnog događanja za mlade novinare.

Nakon događaja na temelju sakupljenih ideja sastavlja se izvještaj koji se predstavlja zastupnicima. Najupečatljivije ideje predstavljaju se i raspravljaju s parlamentarnim odborima tijekom „saslušanja mladih” u jesen 2020.

Prijave

Prijave za EYE2020 traju od 10. siječnja do 29. veljače 2020. i za njih treba sastaviti grupu koja ima 10 sudionika i popuniti obrazac na internetu.

Sudjelovati mogu svi Europljani u dobi između 16 i 30 godina. Sudjelovanje je besplatno, no sudionici sami pokrivaju svoje troškove prijevoza, smještaja i hrane.

Instagram natječaj

Sudjelujte u našem Instagram natječaju i osvojite pozivnicu za EYE.

Podijelite fotografiju uz krilaticu „Budućnost je sada”, označite @europeanparliament@ep_eye i dodajte hashtag #eye2020. Recite nam što smatrate najvažnijim i na što bi se Parlament trebao usredotočiti. Trebate inspiraciju? Pogledajte primjere.

Mi izabiremo četiri pobjednika, a o petom odlučuje najveći broj „lajkova”. Svih pet pozivamo na EYE2020 u Strasbourgu.

Natječaj traje od 10. siječnja do 2. ožujka 2020. Saznajte više o pravilima na Instragramu EYE-a i Europskog parlamenta.

Izvor:europarl.europa.eu