Mladi za dostojanstvo i ljudska prava

Otvorene su prijave za novi ciklus edukacije „Mladi za dostojanstvo i ljudska prava, Osijek“ u organizaciji Svjetskog saveza mladih Hrvatska. 

Stoga će se kroz sedam poglavlja edukacije posvetiti pitanjima ključnim za razumijevanje ljudskog dostojanstva i ljudskih prava.

Svako od sedam poglavlja edukacije obrađuje se kroz tri koraka:
– Polaznici dobivaju tekstove pojedinog poglavlja koje samostalno čitaju
– Nakon čitanja tekstova, polaznici šalju odgovore na pitanja vezana za temu poglavlja koja se nalaze u uvodu svakog poglavlja. Odgovori se šalju mentoru grupe koji ih čita te šalje “feedback”.
– Održava se zajednički sastanak mentora pojedine grupe s polaznicima na kojem raspravljaju o sadržaju pročitanih tekstova, vlastitim razmišljanjima, dijelovima koji su im bili najzanimljiviji ili teže shvatljivi

Završetkom svih sedam poglavlja, polaznici pristupaju procesu certifikacije. Riječ je o dvadeset minutnom intervjuu s jednim od njihovih članova iz Bruxellesa koji provjerava jesu li usvojena temeljna znanja koja zahtjeva edukacija.

Uspješno odrađenom certifikacijom, postajete član velike obitelji Svjetskog saveza mladih Hrvatska i zajedno s njima mijenjate društvo kroz edukaciju, kulturu i zagovaranje!

Prijave će biti otvorene od 5.11. do 18.11., a lokaciju edukacije javit će naknadno.

Ukoliko te zanimaju dodatne informacije, više možeš pročitati na facebook stranici.

Prijavni obrazac