Moj prvi susret s glumom

Ja sam Nevena. Sredinom lipnja 2019 godine  (19.07.- 30.07.) imala sam priliku sudjelovati na ERASMU+ projektu „IMPRO 3.0.“ u Berlinu.

Po dolasku smjestili smo se u sobe u hostelu u blizini jezera Grunewald u Berlin – Grunewald šumi. Moje Cimerice u sobi bile su iz drugih država i te sobe smo nazvali internacionalne. Od njih sam puno naučila o kulturi zemalja  iz kojih dolaze.

Projekt je trajao deset dana gdje smo se međusobno družili i upoznavali kako bi što bolje funkcionirali kao tim. Tema projekta je kako trenirati sudionike u Britanskoj drami i improvizaciji kao inovativna metodologija za neformalno obrazovanje mladih u području samo razvoja, socijalnog uključivanja i drugih kompetencija.
U projektu je sudjelovalo 30 sudionika iz deset država (Njemačka, Rumunjska, Španjolska, Portugal, Malta, Mađarska, Poljska, Grčka i Hrvatska).

Sve što sam naučila o improvizacijskom kazalištu u britanskoj drami koristit će mi u radu s mladima u sredini u kojoj živim. Naučene metode primjenjivat ću u volontiranju.

Pozivam vas da se i vi uključite programe.