Možda i vaš videospot potpiše neki glazbeni izvođač

Kinoklub Zagreb prima prijave za radionicu videospotova koja povezuje filmske autore s glazbenim izvođačima i same autore kreativno izaziva u stvaranju inovativnih pristupa u formi videospota.

Važno je napomenuti da se od polaznika očekuje određeno predznanje i tehničko poznavanje osmišljavanja, snimanja i montaže jer će od samog početka radionice fokus biti na praktičnom radu kroz pisanje scenarija, produkciju, snimanje i montažu, gdje se potiču inovativni pristupi s vizualima i sadržajima koji će uz autorske pjesme stvarati zanimljivu sintezu, kako stoji u opisu radionice.

Trebate, također, znati da nećete raditi spotove s bendom koji svira, odnosno da se u sam video uopće neće miješati bend, već da će biti riječ o vašem autorskom djelu koje će glazbeni izvođači moći potpisati kao official ili unofficial video. U radionici će sudjelovati šest naprednih polaznika koji svoju prijavu moraju poslati najkasnije do 4. svibnja na e-mail: radionice@kkz.hr.

Radionica će se održavati jednom tjedno online do daljnjega te se potiče polaznike da već pri prijavi razmišljaju o videu koji se može u potpunosti snimiti kod kuće, a trajat će 6 tjedana tijekom svibnja i lipnja. Voditeljica radionice Marina Uzelac diplomirala je filmsku režiju u Beogradu i godinama se bavi režiranjem i snimanjem glazbenih spotova, od kojih se izdvajaju suradnje s bendovima Artan Lili, Seine, Bitipatibi, Nežni Dalibor i drugi.

 

Izvor: studentski.hr