Nagradni natječaj za izbor najbolje fotografije na području naše županije – “City break Srijema i Slavonije”

Od 09. listopada do 24. listopada 2023. godine.

PRAVILNIK NAGRADNOG NATJEČAJA ZA IZBOR NAJBOLJE FOTOGRAFIJE NA PODRUČJU  VUKOVARSKO-SRIJEMSKE ŽUPANIJE

Opće informacije

Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije raspisuje nagradni natječaj pod nazivom “City break Srijema i Slavonije ”  te poziva sve koji se bave fotografijom, amatere i profesionalce da se prijave na nagradni natječaj sa svojim radovima za izbor fotografija s područja Vukovarsko-srijemske županije koje ponajbolje prikazuju atrakcije i područja turizma u destinaciji, kao i teme natječaja.

II. Predmet natječaja i cilj

Cilj natječaja je fotografijom prikazati kulturno-povijesne znamenitosti i tradiciju Vukovarsko-srijemske županije, priču ili autentičan doživljaj s neke od manifestacija, aktivan odmor u prirodi ili ruralnom prostoru.

Fotografijama navedenih segmenata destinacije dodatan je cilj promovirati razloge zašto posjetiti i aktivno sudjelovati u društvenom životu Vukovarsko-srijemske županije. Ovim natječajem za cilj je potaknuti profesionalne fotografe i amatere na stvaranje materijala koji govore o detaljima i zanimljivostima županije, a na taj način ojačati identitet i brend naše destinacije.

Fotografije prijavljene na natječaj moraju biti snimljene isključivo na području Vukovarsko-srijemske županije.

III. Trajanje natječaja

Poziv na nagradni natječaj  otvoren je za sve građane Republike Hrvatske, a otvoren je za od ponedjeljka, 09. listopada do 24. listopada  2023. godine.

IV. Pravo sudjelovanja
Sudionici natječaja mogu biti 
svi kreativci, fotografi, amateri i profesionalci te državljani Republike Hrvatske stariji od 18 godina.

Na natječaju imaju pravo ravnopravno sudjelovati sve punoljetne osobe – bez obzira jesu li članovi  udruga, ili su pak u statusu slobodnih zanimanja ili se samo hobistički i povremeno bave fotografijom;

V. Teme fotografskog natječaja i vremenski okvir

Fotografije moraju biti snimljene u periodu od 2021. do 2023. godine na području Vukovarsko-srijemske županije i to prema sljedećim temama:

– aktivan boravak u prirodi
– manifestacije
– kulturno-povijesne znamenitosti – tradicija
– ruralni motivi
– eno gastro motivi i doživljaji

Više informacija o ocjenjivanju radova, izložbi najboljih fotografija, uvjetima i načinu predaje fotografija, kao i o nagradnom fondu  pročitajte na poveznici. 

 

Izvor: srijem-slavonija.eu