Nama je bitan – Zakon o obavljanju studentskih poslova-pokrenuta procedura

Hrvatski studetski zbor je u petak 30. travnja 2018. izvijestio kako je Prijedlog Zakona o obavljanju studentskih poslova upućen je Ministarstvu financija, Ministarstvu rada i mirovinskog sustava te Uredu za zakonodavstvo Vlade Republike Hrvatske na očitovanje.

Ukratko, to znači da je „daljnja procedura“ donošenja Zakona napokon pokrenuta. Ukoliko sva navedena ministarstva budu suglasna sljedeći korak bit će onaj Vlade Republike Hrvatske koja će vjeruju (vrlo brzo) uputiti Zakon u Sabor.

Iz Zbora ističu, kako bi Zakon o obavljanju studentskih poslova značio pozitivne promjene za više od 160.000 studenata u Republici Hrvatskoj. Žele da svi studenti imaju pravo raditi i zarađivati za troškove studija, da za obavljeni rad budu plaćeni u razumnom roku i da budu zaštićeni od prevara. Također žele digitalizaciju sustava i poboljšavanje studentskog standarda.

Međutim, HSZ ne može uspjeti sam u ovoj borbi za donošenje Zakona o obavljanju studentskih poslova studenata, već je potrebno da se i sami studenti uključe.

Na koji način? Za početak, možete u znak podrške na svom Facebook profilu staviti profilnu sliku s okvirom #namajebitan, pogledati video te podijeliti dalje s kolegama. Važno je da kao studenti u ovome budemo zajedno jer samo zajedničkim snagama možemo doći do cilja, ističu iz Zbora.

Pratite stranicu Hrvatskog studentskog zbora za daljnje informacije oko Prijedloga navedenog Zakona.