Natječaj – Nova europska oznaka kvalitete informacija za mlade!

Ako nemate više od 30 godina, dizajnirajte novi europski znak kvalitete za informacije mladima! Koristit će ih davatelji informacija za mlade širom Europe koji su dobili oznaku za pružanje kvalitetnih usluga za mlade. Tražimo atraktivnu Etiketu koja privlači pažnju mladih i izražava pouzdanost pruženih informacija. Pošaljite svoj dizajn i osvojite GoPro kameru ili pametni sat!

Danas postoji toliko informacija na različitim platformama te je ponekad teško znati koje su informacije pouzdane, a koje nisu. Ako mladi nemaju pristup pouzdanim informacijama ili se dvoume što je istina a što ne, takve informacije ih mogu odvesti na krivi trag prilikom donošenja različitih izbora.

Danas postoji pregršt pogrešnih informacija: propaganda, dezinformacije, lažnih vijesti, govora mržnje, “alternativnih činjenica” – popis nema kraja! Identificiranje informacija koje su pouzdane, cjelovite i nepristrane može biti veliki izazov. U tom su kontekstu različite metode kojima se može pomoći ljudima, posebno mladima, da lakše prepoznaju pouzdane izvore i budu kritični prema informacijama koje čitaju.

Europska oznaka kvalitete informacija mladima rješava ovaj izazov i pruža vidljiv znak koji mladima jamči da su određeni podaci provjereni, istiniti i nepristrani, pa ne zahtijevaju daljnju provjeru.

Ovaj natječaj želi stvoriti i odabrati vizualni prikaz Europske oznake kvalitete informacija za mlade. Etiketa mora biti logotip ili ikona, prikladna za prikazivanje na informacijskim uslugama i informativnim proizvodima za mlade. To bi trebao biti prepoznatljiv imidž koji je mladima prepoznatljiv,  koji govori o pouzdanosti informacija koje se na ovaj način distribuiraju u Europi.

Da biste mogli sudjelovati u natječaju, morate:
 biti u dobi između 18 i 30 godina
– biti državljanin ili stanovnik države članice Vijeća Europe
– prihvaćati pravila i uvjete natječaja i odluku žirija.

Odaberite bilo koju tehniku ​​za koju mislite da bi izgledala dobro u  uslugama informiranja za mlade.

Fotografirajte, digitalno napravite ilustraciju, crtajte rukom na papiru ili koristite samo tekst, možete se natjecati s bilo kojom kreacijom.

Natječaj se provodi na međunarodnoj razini, stoga uopće ne treba sadržavati tekst ili sadržavati samo naziv logotipa (izborno).

Obavezno predajte svoje radove u vektorskom grafičkom obliku i visokoj rezoluciji, prikladnoj za ispis.

Da biste se prijavili na natječaj, ispunite ovaj obrazac i pošaljite svoju kreaciju. Dizajnirajte ju u vektorskom grafičkom formatu i visoke rezolucije, pogodne za ispis.

Natječaj traje do 15. srpnja 2020.

Nakon zatvaranja ERYICA i njegova radna grupa za oznaku kvalitete izabrati će jednog pobjednika i upotrijebiti tu grafiku kao logo Europske oznake za kvalitetu informacija mladih. Uz to, promotori će odabrati još jednog natjecatelja s izvanrednom kreacijom.

Pobjednici će dobiti sljedeće nagrade:
Pobjednik će osvojiti GoPro Hero kameru, a drugi natjecatelj s izvanrednom kreacijom dobit će pametni sat Xiaomi Amazfit.

Cijeli tekst uvjeta natječaja preuzmite ovdje.

Sretno!

 

Izvor: Info centar za mlade Osijek