Natječaj za učenike i studente: “Hrvatska očima mladih”

Središnji državni ured za demografiju i mlade objavio je Javni poziv za dodjelu nagrade za fotografiju i videozapis Hrvatska u očima mladih u 2022. godini.

Javni poziv otvoren je za sve redovne učenike i redovne studente u Republici Hrvatskoj (u dobi od 15 do 30 godina) koji su putem fotografije i videozapisa zabilježili neko mjesto ili događanje u svom neposrednom okruženju, koje odražava ciljeve i principe održivog razvoja i zelene klimatske politike, iz perspektive mladih.

Svrha i cilj ovoga Javnog poziva je kreativno i umjetničko izražavanje mladih putem fotografije ili videozapisa, čime se osnažuje aktivna participacija mladih u zajednici u području kulture i umjetnosti, s naglaskom na jačanje uloge mladih u kreiranju održive i zelene budućnosti.

Osim novčanih nagrada (za svaku kategoriju – fotografiju i video, predviđeno je 6000 kuna), očekuje vas i sudjelovanje na izložbi i promocija putem mrežnih stranica.

Nagrade se dodijeljuju u dvije kategorije: fotografija i videozapis, a detaljne informacije možete potražiti na mrežnim stranicama Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

Izvor: skole.hr