Naučite oživljavati

Kampanja “Oživi me” ima za cilj informirati sve dobne skupine o važnosti pravodobnog prepoznavanja srčanog zastoja i poznavanja jednostavnih postupaka koji mogu spasiti ljudski život. Kako? Pročitajte u nastavku..

Život osobe u srčanom zastoju bi se mogao spasiti kada bi se što prije započelo s oživljavanjem. Standardne postupke oživljavanja čine: pritisci na sredinu prsnog koša žrtve (kako bi krv cirkulirala tijelom) i umjetno disanje (kako bi se kisik dostavio u pluća).

Za uspješno provođenje umjetnog disanja preporučuje se pohađanje tečajeva iz oživljavanja i zato je oživljavanje s umjetnim disanjem metoda izbora za uvježbane laike i medicinske profesionalce.

Dakle, ako ste uvježbani, primjenjujte “Oživljavanje s umjetnim disanjem”. Primjena umjetnog disanja posebice je važna kod srčanog zastoja u djece i utopljenika!

Ako niste uvježbani provoditi oživljavanje s umjetnim disanjem, ako Vam je odbojno ili ne želite pružiti umjetno disanje osobi u srčanom zastoju, tada oživljavanje provodite tako da kontinuirano pritišćete sredinu prsnog koša – provodite “Oživljavanje samo rukama”.

Detaljan i jednostavan postupak oživljavanja korak po korak pogledajte OVDJE!

Video o oživljavanju samo rukama pogledajte OVDJE!

Video o oživljavanju s umjetnim disanjem i korištenjem AVD-a pogledajte OVDJE!

UKLJUČITE SE U PROJEKTE:

1. Škola sa srcem

ozivimeskolasasrcem1

2. Zapleši ritam srca

ozivimezaplesiritamsrca2a

3. Hotspot života

ozivimehotspotzivota1

4. Video “Moj razlog”

ozivimevideomojrazlog1

DETALJI O POJEDNOM PROJEKTU I KAKO SE MOŽETE UKLJUČITI!

Izvor: ozivi.me