Nove teme na Info točkama – Nova suradnja ICM i Spajalice.

S novim polugodištem nove teme na Info točkama u srednjim školama i Gradskoj knjižnici Vukovar – odjelu za mlade Spajalica. Nove teme, i novo polugodište donosi još jednu suradnju s odjelom za mlade Spajalica Gradske knjižnice Vukovar.

Ovaj put bavimo se Državnom maturom i temom čitanja, jer nikad nije prerano da se bavite državnom maturom i nikad nije prekasno da počnete čitati.

 

 

 

 

 

 

 

 

Matura se bliži i važno je biti informiran, stoga vam donosimo popis važnih datuma ovogodišnje mature.

Prvi ovogodišnji ispit održava se 7. lipnja i tada se pišu Glazbena umjetnost i Etika.  Ispit iz Biologije, koji je obvezan za upis na fakultete biomedicinskog i prirodoslovnog područja, piše se 12.lipnja. Isti se dan piše i Psihologija.   Dan poslije, 13. lipnja, maturanti će pokazati svoje znanje iz dvaju najpopularnijih izbornih predmeta, iz Fizike i Politike i gospodarstva.  Kemija, jedan od najtežih ispita mature, piše se 15.lipnja. Prvi obvezni predmet državne mature – Hrvatski jezik piše se 18. i 19. lipnja. 18. vas očekuje test, a 19. esej.  Znanje iz Engleskog jezika maturanti će pokazati 21.lipnja. Za mnoge je maturante olakotna okolnost što se ispit iz Matematike piše tek 27.lipnja.

“Today reader tomorrow leader!”  Neke od preporuka iz Spajalice za vas:

  1. Čudo – R.J. Palacino
  2. Eleanor i park – Rainbow Rowell
  3. Delirij – Lauren Oliver

 

 

 

 

 

 

 

Hvala djelatnicama Spajalice na obrađenim temama, pripremi materijala za Info točke  i preporukama za čitanje. Sigurno ćemo vas opet ugostiti na Info točkama.

A vi pogledajte što su još pripremile za vas Kalendar državne mature 2018 i Matura – lektira.  Svakako ih posjetite u Spajalici, imaju poseban  kutak za državnu maturu, te će vam probati dati odgovore na vaša pitanja 8 ukoliko ih imate 😉 ).