Obucite se u ružičasto!

Vršnjačko nasilje je isticanje moći agresijom. Definira se kao negativna verbalna ili tjelesna akcija koja ima neprijateljske namjere, uznemiruje žrtvu, ponavlja se tijekom vremena, a zasniva se na nesrazmjeru moći. Vršnjačkim se nasiljem smatra ako učeniku drugi učenik ili grupa učenika govori ili čini loše ili neugodne stvari. Zlostavljanjem se može smatrati i ako se učenika opetovano zadirkuje na način koji mu je neugodan ili ako ga se namjerno izostavlja iz aktivnosti. Ponavljanjem zlostavljanja nasilnici povećavaju svoju moć, a žrtve svoju gube.

Prema odluci Hrvatskog sabora od 17. veljače 2017. godine, zadnju srijedu u veljači se Dan ružičastih majica obilježava kao Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja. Obilježavanje Dana ružičastih majica je započelo u Kanadi kao znak podrške dječaku koji je trpio vršnjačko nasilje u školi samo zato što je bio odjeven u ružičastu majicu. Njegova je ružičasta majica simbolizirala  potporu teško bolesnoj majci.

Info centar za mlade Vukovar Vas poziva da zajedno obilježimo Dan ružičatih majica. Obucite se u RUŽIČASTO I SLIKAJTE SE !

Vaše slike pošaljite na e-mail: icm-vu@pron.hr ili u inbox na facebook: Info centar za mlade Vukovar i prvih 10 osoba nagrađujemo!!

PS. U darivanju sudjeluju osobe s područja Vukovarsko-srijemske županije, u dobi od 15 do 30 godina.