Održan 6. Sajam informiranja mladih

Na ovogodišnjem Sajmu informiranja bilo je predstavljeno 34 izlagača iz civilnog, javnog i poslovnog sektora.

PRONI Centar za socijalno podučavanje u okviru projekta Info centar za mlade Vukovar, s ciljem podizanja kvalitete informiranja mladih organizirao je 6. Sajam informiranja mladih Vukovar pod nazivom „VuMi“. Sajam informiranja mladih održao se se u srijedu 29. travnja 2015. godine na Perivoju Miše Barne u Borovu naselju (kod fontane) od 12:00h do 14:00h.

Cilj sajma i ove godine bio je podizanje razine informiranosti mladih o mogućnostima i izborima koji im se nude, načinu uključivanja u iste, te ukazivanje javnosti na potrebu i dobrobit međusobne suradnje u zajednici.

U središtu ovogodišnjeg „VuMi-a“, između ostalog, bila je i promocija kampanje Dislajkam mržnju – Ne govoru mržnje na internetu i predstavljanje projekta četiri ministarstva (MUP RH, Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo zaštite okoliša i prirode te Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta pod nazivom „Zdrav za 5“. Kako je na ovaj dan bio i Svjetski dan plesa, otvorenje Sajma bilo je popraćeno plesnim točkama plesne grupe Venere, Mažoretkinjama grada Vukovara, plesnom grupom OŠ Siniše Glavašević i Project-Z Vukovar – Zumbom.

Sajam je u ime Grada Vukovara otvorio Stručni suradnik za razvoj civilnog društva, rad s mladima i nacionalnim manjinama Siniša Mitrović, a nakon toga je Sajam svečano otvoren koračnicom u izvedbi Gradskog puhačkog orkestra Vukovar.

Ovogodišnji Sajam posjetilo je 200-tinjak mladih i drugih građana grada Vukovara gdje su dobili informacije o različitim programima, projektima i aktivnostima za mlade (mogućnosti uključivanja, popusti, stipendije, posao, volontiranje, usluge, pomoć i sl.) koje su predstavljale različite udruge, institucije i ustanove grada Vukovara.

Ideja organizacije „VuMi“-a potekla je od strane Savjetodavnog odbora Info centra za mlade Vukovar, sastavljenog od predstavnika: Grada Vukovara, Europskog doma Vukovar, Policijske postaje Vukovar – Policije u zajednici i Zavoda za zapošljavanje, područni ured Vukovar.

Motivirani uspješnim realizacijama prethodnih „VuMi“-a, i ove godine smo zajedno krenuli u organizaciju ove aktivnosti, kako bismo istu, koja se do sada pokazala vrlo uspješnom i korisnom za informiranje mladih na našem području, pretvorili u tradiciju.

Organiziranjem VuMi-a PRONI Centar daje svoj doprinos u obilježavanju Europskog dana inforimiranja mladih koji se u Europskoj uniji slavi već više od 25 godina, kao i doprinos aktivnostima u sklopu Europskog tjedna mladih.

Ova aktivnost financirana je sredstvima Ministarstva socijalne politike i mladih i Grada Vukovara.