Održan trening za djelatnike i volontere

Izazovi informiranja mladih bila je tema treninga za djelatnike i volontere Regionalnog info-centra za mlade Osijek i Info centra za mlade Vukovar. Trening je održan od 19.-23.lipnja 2017. godine u PRONI trening centru u Pirovcu.

Cilj je bio osvijestiti važnost pravovremenog i pravovaljanog informiranja mladih te prilagođavanja načina i jezika kojim će informacije mladima biti zanimljive i jasne. Stavljajući u isti kontekst iskustvo djelatnika te razmišljanja i potrebe volontera koji su temi prišli kao mlade osobe, definirale su se i prakticirale različite metode informiranja mladih. Naglasak je stavljen na online informiranje putem web stranica i društvenih mreža te se osvrnulo na osnovne kriterije i pravila vezano uz taj način informiranja.

Osim toga, sudionici su upoznati s aktualnim temama i događanjima u sektoru mladih, poput početka procesa donošenja novog Nacionalnog programa za mlade, Strukturiranog dijaloga s mladima, Garancijom za mlade, Eurodeskom…

Uz sami radni dio treninga odradila se i jedna radna akcija, a našlo se i vremena skoknuti i do plaže.
Cjelokupna provedba ove aktivnosti doprinijela je boljem upoznavanju volontera oba info-centra za mlade, timskom radu i suradnji. Sve aktivnosti rezultirale su boljim razumjevanjem rada PRONI Centra i Info-centara za mlade te novim idejama za kvalitetnije i učinkovitije informiranje mladih.

Izražena želja za nastavkom bila je potvrda zadovoljstva treningom u cjelini. :-).

Hvala svim volonterima na sudjelovanju i doprinosu treningu, a posebno na trudu i odlično odrađenoj radnoj akciji, :-).