Online hackathon medijske i informacijske pismenosti za srednjoškolce

Centar za mir, nenasilje i ljudska prava iz Osijeka organizirat će 28. studenoga 2020. godine online hackathon medijske i informacijske pismenosti za učenike srednjih škola u okviru IN EDU projekta.

Na hackathonu mogu sudjelovati učenici srednjih škola (15-19 godina). Tim može imati najmanje tri, a najviše pet natjecatelja. Svaki tim može imati najviše dva mentora u smislu profesora koji su pripremali tim za hackathon. Svi natjecatelji jednog tima moraju biti iz iste škole, a iz jedne škole mogu se prijaviti najviše dva tima.

Tema hackathona su lažne vijesti, a cilj je da učenici surađujući u timovima osmisle medijsku kampanju s ciljem podizanja svijesti o medijskoj i informacijskoj pismenosti te ju prezentiraju pred žirijem.

Detalji izazova otkrivaju se na samom natjecanju, a predviđena je i tehnička podrška učenicima u rješavanju zadatka u smislu savjetovanja i upućivanja na korisne resurse kako bi njihova kampanja bila što bolja.

Nagradni fond – 9000 eura

Prva tri mjesta bit će nagrađena novčanim sredstvima koja će učenici moći uložiti u provedbu svojih kampanja nakon hackathona, a pobjednici će 2021. sudjelovati na međunarodnom kampu za učenike u Sofiji gdje će imati priliku predstaviti svoje kampanje zajedno s pobjednicima hackathona u Bugarskoj, Italiji i Sloveniji.

Timovi se mogu prijaviti ispunjavanjem online obrasca, a rok za prijave je 15. studenoga 2020. godine.

Za sva pitanja pošaljite upit na e-adresu: centar-za-mir@centar-za-mir.hr

IN EDU (Inclusive communities through media literacy and critical thinking education) je dvogodišnji projekt koji se financira sredstvima

Izvor: skole.hr