Oprez u skrbi za djecu, a posebno za vrijeme ljetnih vrućina

Iz PU vukovarsko-srijemske poručuju:

Naime, obzirom na ljetni period pred nama i dolazak visokih temperatura, smatramo da je potrebno da se svi zajedno uključimo u provedbu aktivnosti koje će za cilj imati stalno upozoravanje i osvještavanje roditelja i svih koji brinu o djeci da postoje rizici i opasnosti izlaganja djece suncu i visokim temperaturama te da čak i kraći boravak u ugrijanom vozilu može prouzročiti tragične posljedice. Posebice je važno u ovom ljetnom periodu, pojačano upozoravati i na druge opasnosti i rizike (primjerice opasnost od utapanja te drugih stradavanja u vodi te poticati da djeca stalno budu pod nadzorom roditelja ili osoba koje skrbe za njih).

  • preporuke Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, namijenjene roditeljima i drugim odgovornim osobama.
  • letak je izrađen u suradnji MUP-a RH s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, pod nazivom „Ne ostavljajte djecu u autu!“  u elektronskom formatu.

Ispred PU vukovarsko-srijemske za svu stručnu pomoć i podršku u provedbi preventivnih aktivnosti usmjerenih na smanjenje stradavanja djece, na raspolaganju su Vam  policijske službenice za prevenciju Marina Škarica (mob: 099 707 9815, e pošta: mbukal@mup.hr ) i Mirna Marić (mob: 098 965 1512, e pošta: mimaric@mup.hr ).

 

 

 

 Izvor: PU vukovarsko-srijemska