Osmisli literarni uradak za suzbijanje nasilja!

U tijeku su prijave najboljih učeničkih literarnih radova na temu Internet može biti ljepše mjesto na natječaj koji je nedavno pokrenut u sklopu projekta Siguran klik. Cjelokupni je projekt usmjeren na prevenciju elektroničkog nasilja nad i među djecom i mladima. Ovom aktivnošću cilj je potaknuti ih na razmišljanje o posljedicama nasilnog ponašanja te ih osvijestiti što im primjereno ponašanje u virtualnim prostoru može pozitivno donijeti.

Sudjelovati mogu učenici svih osnovnih i srednjih škola s područja Hrvatske mlađi od 18 godina. Tri najbolja prijavljena rada, koja će odabrati projektni tim Sigurnog klika, objavit će se na portalu Studentski.hr i njegovim društvenim mrežama te na kanalima Centra za razvoj mladih. Uručit će im se i prigodne plakete.

Prijave se zaprimaju najkasnije do 15. veljače 2021. godine u 23:59 na e-mail s naslovom Internet može biti ljepše mjesto. Trebaju sadržavati: ime i prezime učenika/učenice, datum rođenja, adresu, naziv škole i razred koji učenik/ica pohađa, literarni tekst maksimalne duljine do 2 kartice teksta (font: Times New Roman, prored: 1,5).

Centar za razvoj mladih u partnerstvu s udrugom Ženska soba – Centar za seksualna prava, a uz financijsku potporu Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, podsjetimo,  provodi projekt pod nazivom Siguran klik. U njegovu sklopu, tijekom 12 mjeseci koliko traje, radi se na prevenciji elektroničkog nasilja nad i među djecom i mladima. Njegovi su glavni ciljevi pružanje podrške i savjetovanje djece i mladih s iskustvom takvog oblika nasilja, osvještavanje važnosti prevencije elektroničkog nasilja i brojnosti oblika u kojima se ono pojavljuje, poticanje na prijavljivanje, ali i educiranje roditelja o načinima na koje mogu zaštiti djecu.