Ovo su poslovi kojima mijenjate svijet na bolje

Ukoliko vaš posao svijet čini boljim mjestom, i vi ste toga svjesni, bit ćete mnogo sretniji. To je pokazalo istraživanje, koje je osim toga otkrilo kako su najsmisleniji poslovi na svijetu oni u području njege, specijalne edukacije i medicinske tehnologije.
Na svijetu možete raditi mnoge poslove, no neće vas svaki od njih činiti sretnima. Oni kojima svijet činite boljim i ljepšim mjestom i vas će činiti sretnijima. Payscales’s College Salary Report koji uključuje podatke više od 1,4 milijuna alumna iz više od tisuću fakulteta, otkrio je kako su poslovi na kojima se brinete o tuđem fizičkom, psihičkom i mentalnom zdravlju donose najviše smisla i zadovoljstva, piše Business Insider.
Radnicima je vrlo važno koliko njihov posao zapravo ima smisla, što se tiče boljitka svijeta. Primijećen je sve veći interes za poslovima koji donose neku vrstu unutarnjeg zadovoljstva koje dolazi od svijesti od toga da pomažemo drugima. – Potreba da iz posla dolazi viši smisao možda potječe od efekata recesije, kada je generacija Y svjedočila gubitku posla  i ušteđevine svojih roditelja, te njihove borbe za traženjem posla. Današnji radnici znaju da više ne postoji nešto što se zove siguran posao, te da novac jednostavno više nije toliko bitan, objasnila je vodeća ekonomistica u Payscaleu, Katie Bardaro.
Poslovi na kojima se radnici osjećaju kao da stvarno čine pozitivnu promjenu u svijetu:
1. Njega bolesnika
2. Specijalna edukacija
3. Medicinska tehnologija
4. Sportska medicina
5. Biomedicinski inženjering
6. Atletski trening
7. Socijalni rad
8. Dječje i obiteljske studije
9. Biblijske studije
10.Dijetetika
Poslovi koji donose najmanje značenja i unutarnjeg zadovoljstva ljudima koji rade su oni u filmskoj produkciji, modnoj trgovini, modnom dizajnu i reklamnoj industriji.