Počeo je projekt Aktivni mladi u zaštiti okoliša i prirode

Udruga Bioteka provodi projekt „Aktivni mladi u zaštiti okoliša i prirode“ koji predstavlja aktivnosti informiranja i edukacije o upravljanju, održivom korištenju i zaštiti okoliša i prirode.

Aktivnosti su ovo koje u današnjem svijetu oskudnih informacija iz područja okoliša mladima služe za kvalitetnije prepoznavanje problema u svojoj lokalnoj sredini. Naš će im projekt pomoći u tome, ali i specifično se posvetiti mentoriranju mladih i njihovom osposobljavanju za samostalno rješavanje okolišnih problema, što je ujedno i posebnost ovog projekta, sufinanciranog sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

U neposrednom radu s korisnicima Bioteka će provesti edukaciju koja se temelji na stvarnim, korisnim i primjenjivim primjerima iz područja života i rada u zaštićenim područjima RH i EU, zatim primjerima pozitivnih i negativnih utjecaja ljudi na okoliš, a bavit ćemo se i zelenim poslovima i zelenim EU projektima. Mladi će provođenjem samostalnog rada učiti kako rješavati probleme, prikupljati i interpretirati podatke te ih praktično iskoristiti. Producirat će mjerljive rezultate sa širokim implikacijama za sebe i svoju budućnost, ali i za cijelu lokalnu zajednicu.

Cilj  je okupiti mlade u dobi od 15 do 30 godina  koji su zainteresirani za vlastitu edukaciju, ali i uključivanje u rješavanje konkretnih lokalnih okolišnih problema. Sudjelovanje u projektu indirektno će mladim  povećati i zapošljivost na tržištu rada te ojačati različite vještine potrebne za rad u bilo kojem poslu, budući da će mladi dobar dio projekta odraditi samostalno.

Informirani i educirani aktivni građani propituju, kreiraju, pridonose i dijelom oblikuju društvo u kojem se nalaze, a to su generacije koje kao društvo želimo odgajati i usmjeravati. Detaljnije o projektu možete pročitati ovdje.