Počeši s razlogom

“Počeši s razlogom”, naziv je javnozdravstvene kampanje za rano otkrivanje raka testisa, koju će zajedno provoditi Klinički bolnički centar Zagreb i Ožujsko pivo, a cilj kampanje je podizanje svijesti o muškom zdravlju i važnosti redovitog samopregleda testisa kako bi se rak otkrio na vrijeme.

Kampanja “Počeši s razlogom” trajat će cijelu godinu, a obilježit će je niz događaja kojima je cilj senzibiliziranje javnosti o raku testisa

Od raka testisa u Hrvatskoj oboli oko 200 osoba godišnje, a najčešće obolijevaju muškarci u dobi od 18 do 35 godina. Iako se radi o rijetkom tumoru, od kojeg obolijeva oko jedan posto populacije, Hrvatska bilježi porast broja oboljelih pa je samopregled testisa jednostavna i brza metoda koja može spasiti život.

počeši se i ti

U sklopu kampanje predstavljena je Internet stranica www.pocesisrazlogom.com kao glavni izvor informacija o samopregledu testisa i raku, kao i savjetovalište u sklopu kojega će na telefonske upite građana četvrtkom od 13 do 15 sati odgovarati liječnici Odjela za urogenitalne tumore Klinike za onkologiju KBC-a Zagreb.

 Ambasadori kampanje:

1

2

3

4

 Pogledaj reklamni spot!

 

Izvor: pocesisrazlogom.com