Podijeli svoju inkluzivnu priču i osvoji laptop!

Treću godinu zaredom Agencija za mobilnost i programe EU nagrađuje najuključiviji projekt programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti.

Ispričajte svoju priču o projektu koji uključuje sudionike s manje mogućnosti koji se, osim zdravstvenih problema, suočavaju i s ekonomskim, geografskim, socijalnim i kulturološkim preprekama ili preprekama u obrazovanju.

Programi Erasmus+ i Europske snage solidarnosti teže promicanju jednakosti i stvaranju jednakih prilike za sve. Stoga je Agencija objavila natječaj za organizacije/ustanove korisnice i sudionike programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti za najuključiviji projekt proveden u razdoblju od 2017. do 2020. godine.

Cilj ovog natječaja je naglasiti važnost uključivanja osoba s manje mogućnosti u projekte i povećanje vidljivost projekata s temom uključivanja osoba s manje mogućnosti. S obzirom na to da je zbog situacije uzrokovane pandemijom koronavirusa omogućena provedba aktivnosti čiji su elementi virtualni ili su aktivnosti u potpunosti provedene virtualno, ovogodišnjim natječajem želimo dodatno istaknuti vidljivost virtualnih aktivnosti koje su povećale kvalitetu uključivanja sudionika s manje mogućnosti, odnosno otvorile dodatne prilike za sudjelovanje osoba s manje mogućnosti u projektima.

Do 30. studenoga 2020. godine pošaljite svoju priču ili video na inkluzija@mobilnost.hr, a odabrat će se tri najinspirativnije priče u o projektima koji su unaprijedli kvalitetu života osoba s manje mogućnosti.

Pobjednik natječaja dobit će, uz nagradni paket Agencije, prijenosno računalo. Druga odabrana priča osvojit će komplet informatičke opreme – web kameru i slušalice s mikrofonom, dok će treća odabrana priča osvojiti selfie stativ.

Više o Natječaju za najuključiviji projekt programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti te Pravilniku natječaja pronađite na poveznicama.

Izvor: AMPEU