Poziv za podnošenje prijava za stipendiju Slovačke Republike

Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Agencija za mobilnost i programe Europske unije, u suradnji s Veleposlanstvom Slovačke Republike u Republici Hrvatskoj, pozivaju na podnošenje prijava za stipendije Slovačke Republike u akademskoj godini 2022./2023. 

U okviru ovog poziva te hrvatsko-slovačke bilateralne suradnje, hrvatskim državljanima ponuđene su sljedeće vrste stipendija:

  • 1. ukupno 15 mjeseci stipendija:

a) stipendije za preddiplomski i diplomski sveučilišni studij u trajanju od 5 ili 10 mjeseci;

b) stipendije za poslijediplomski doktorski studij u trajanju od 1 mjeseca do 10 mjeseci;

  • 2. 1 stipendija za boravak sveučilišnih profesora hrvatskoga jezika i književnosti i/ili slovačkoga jezika i književnosti u trajanju do najviše 30 dana.

Rok za podnošenje prijave za stipendiju je 18. ožujka 2022. godine.

Agencija za mobilnost i programe EU-a i Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH izabrat će i predložiti slovačkoj strani kandidate za stipendiju, a konačnu odluku o dodjeli stipendije donosi Ministarstvo obrazovanja, znanosti, istraživanja i sporta Slovačke Republike najkasnije do kraja lipnja 2022. godine.

Agencija za mobilnost i programe EU-a snosit će troškove putovanja stipendistima koje hrvatska strana predloži za stipendiju, odnosno kandidatima čije prijave budu odobrene.

Detaljne informacije o potrebnim dokumentima za prijavu te drugim važnim informacijama za ostvarenje željene stipendije pronađite ovdje. 

 

 

Izvor: ampeu.hr