Predstavljamo: CISOK VUKOVAR– Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri

U sklopu “VuMi 8” – Dana informiranja mladih Vukovar udruge i institucije putem on-line predstavljanja će nas upoznati sa svojim radom u cilju podizanja razine informiranosti mladih o mogućnostima i izborima koji im se nude.
Danas predstavljamo CISOK VUKOVAR – Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri, Hrvatski zavod za zapošljavanje PU Vukovar.

Pročitajte što su oni rekli o mogućnosti uključivanja mladih u njihove programe i aktivnosti:

Ukratko se predstavite (tko ste, što radite?)

Središnje mjesto za cjeloživotno profesionalno usmjeravanje i razvoj karijere. U CISOK-u je moguće pronaći savjete vezane uz traženje i stvaranje profesionalnih prilika te uz unapređenje tehnika traženja posla.

Čime se trenutno bavite i što nudite mladima?

Mogućnost individualnog savjetovanje u svim fazama razvoja karijere, od odabira zanimanja do zapošljavanja ili promjene u karijeri.

Nudimo mogućnost sudjelovanja u radionicama i grupnim informiranjima. Mladima također nudimo besplatan pristup informacijama o zanimanjima, obrazovanjima odraslih, stipendijama, zapošljavanju i ostalim mogućnostima razvoja karijere.

Mogu li se mladi uključiti u vaš rad, i ako da, kako?

Zainteresirane mlade osobe se mogu uključiti u sve aktivnosti CISOK-a, osobnim dolaskom, telefonom ili nas kontaktirati putem maila.

Čime se možete pohvaliti – primjer dobre prakse rada s mladima?

Klub za zapošljavanje – kontinuirana provedba aktivnosti poboljšanja vještina traženja posla i samoprezentacije uz podršku, savjete i „trikove“ kako se istaknuti pred konkurencijom i pronaći priliku za sebe.

Koja vam je najveća prepreka u radu s mladima?

Negativan stav prema mogućnosti zapošljavanja i razvoja karijere.

Što biste poručili mladima našega grada?

Prilikom promišljanja i planiranja budućeg zanimanja ili karijere, promjene ili usavršavanja zanimanja potrebno je istražiti sve mogućnosti i donijeti najbolju odluku za svoju budućnost – a to je lakše ostvariti uz stručno usmjeravanje CISOK savjetnica.

Možemo li vaš rad pratiti putem društvenih mreža i kako vas mladi mogu kontaktirati?

www.cisok.hr

 

 

VuMi podržava: Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Vukovarsko-srijemska županija te Grad Vukovar.