Predstavljanje ideja mladih i panel povodom Međunarodnog dana ljudskih prava 10.12.

Pridruži se prigodnom događaju  koji organizira Inicijativa mladih za ljudska prava povodom Međunarodnog dana ljudskih prava 10. prosinca 2020.

 Ovaj važan dan obilježit će online događajem koji počinje u 10:00 sati, a koji uključuje ceremoniju predstavljanja najboljih ideja mladih u području ljudskih prava te panel na temu Kako biti inovativne u zaštiti i promicanju ljudskih prava?

Ideje mladih rezultat su natječaja Moja inicijativa: natječaj za najbolje ideje koje doprinose lokalnim zajednicama, koji se odvija u sklopu projekta Social Innovators, financiranog od strane Islanda, Norveške i Lihtenštajna kroz EEA and Norway Grants Fond za zapošljavanje mladih.

Nakon predstavljanja najboljih ideja uslijedit će panel na kojem će sudjelovati Marko Kovačić (Institut za društvena istraživanja u Zagrebu) i Diana Bekavac (K-zona), uz moderiranje Branke Vierde iz Inicijative mladih za ljudska prava.

 Sudionike će na početku događaja pozdraviti gđa. Homma Latif, zamjenica veleposlanika Kraljevine Norveške u Republici Hrvatskoj, gospođa Helena Beus, ravnateljica Ureda za

Udruge Vlade Republike Hrvatske i gospodin Alen Tahiri, ravnatelj Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske.

Raspored:

10:00 – 10:15 Uvod i pozdravni govori

10:15 – 10:45 Predstavljanje najboljih ideja mladih

10:45 – 11:00 Pauza

11:00 – 12:30 Panel diskusija: kako biti inovativne u zaštiti i promicanju ljudskih prava?

Na događaju, koji će se odvijati preko platforme Zoom, će sudjelovati mladi, predstavnici organizacija civilnog društva i institucija te svi koji su zainteresirani za teme ljudskih prava, inovacija i doprinosa lokalnim zajednicama.

Priključite se registracijom preko ovog linka.