Prijavi se i saznaj kako pokrenuti vlastiti posao

U okviru projekta “Za Jedno – Zajedno” dana 28., 29. i 30. rujna 2021. godine Mirovna grupa mladih Dunav organizira trodnevne radionice – “Započnite vlastiti posao” na kojima će sudionici biti upoznati sa procesom započinjanja vlastitog posla.

Radionice će se održati u Društvenom centru JU Sportski objekti Vukovar, na adresi Trg Dražena Petrovića 2, (prostorija nasuprot bazena), s početkom u 14 sati. Predviđeno trajanje predavanja je do 17h.

Radionice će voditi Centar za poduzetništvo Osijek – organizacija s dugogodišnjim iskustvom u provedbi predavanja, edukacija i radionica na ovu i srodne teme.

Radionice su namjenjene nezaposlenima, te onima koji su započeli ili tek planiraju započeti vlastiti posao. Cilj edukativnog programa „Započnite vlastiti posao” je detaljno upoznati polaznike s poduzetničkim procesom – od odluke za pokretanjem vlastitog poduzetničkog pothvata do realizacije vlastite poduzetničke ideje. Kroz program se potiče samostalno generiranje poslovnih ideja, provjeru vlastitih poduzetničkih osobina i vještina (samo-procjena) te metoda traženja poduzetničkih prilika u okruženju. Kroz zadatke sudionici procjenjuju poslovno okruženje, provjeravaju izvedivost ideje, te traže poslovne prilike u okruženju koristeći se analizom poslovnih prilika. Cilj radionica je prikazati osnove poduzetništva kroz metodologiju i alate potrebne za provjeru poslovne ideje te procjena izvedivosti samog poslovnog pothvata. Upoznavanje s pravnim oblicima olakšava odabir prilikom registracije buduće djelatnosti, a financijsko praćenje poslovanja pruža im uvid u porezno praćenje i obvezne doprinose. Izradom marketing strategije i predstavljanjem prodajnih vještina, zaokružujemo edukativni program.

Prijaviti se možete ovdje ili putem maila ypgd@ypgd.org.