Prijavi se na ciklus besplatnih online radionica za mlade

Udruga Bonsai iz Dubrovnika u suradnji s Info Zonom iz Splita organizira ciklus od tri besplatna edukativna online seminara pod nazivom Orijentacija mladih u svijetu odraslih.

Održat će se od 10. do 12. prosinca 2020. godine. 

Kako krenuti u potragu za poslom i biti konkurentan na tržištu rada? Što zakoni kažu o mojim pravima u radnom odnosu? Želim započeti vlastit posao, kome da se obratim? Što su uopće sve te kratice poput HZZO I HZZ i kakve veze ja imam s njima? A banke, računi, porezi – tko će mi objasiti što je tu za mene bitno? Želim studirati u inozemstvu, kako da to ostvarim?
Na sva ova, a i ostala bitna pitanja, odgovorit će se kroz tri edukativna online seminara.
Seminari su besplatni i bit će dostupni putem Zoom aplikacije. Svaki je dan posvećen drugoj temi – u nastavku provjeri detalje i prijavi se za sudjelovanje na jednom ili više seminara putem ovog linka.

Pametno do posla – četvrtak 10.12. od 16 do 18 sati
Pričat će se o svemu što trebaš znati jednom kad kreneš u avanturu zvanu zapošljavanje – o tvojim pravima i obvezama unutar radnog odnosa, o vrstama radnih ugovora, o tome kako se možeš koristiti mogućnostima javnih institucija (Hrvatski zavod za zapošljavanje, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, Hrvatski zavod za mirovnisko osiguranje) te o aktualnim mjerama i poticajima za samozapošljavanje. Osim toga, pokazat će ti kako napisati dobar životopis i priremiti se za razgovor za posao.
Znaj svoje financije! – petak 11.12. od 16 do 18 sati
Usvojit ćeš ono znanje koje ti je potrebno kako bi mogao pametno raspolagati vlastitim financijama. Dakle, pričat će se o računima u banci i tome kako izabrati vrstu računa sukladno vlastim potrebama, o vrstama štednji, kreditima i njihovim prednostima i nedostatcima, porezima, osiguranjima i investicijskim fondovima.
Kako do studija u inozemstvu? – subota 12.12. od 13 do 15 sati
O mogućnostima koje se studentima nude po pitanju internacionalne razmjene i detaljima vezanim za postupak prijave studija u zemljama Europske unije i SAD-a pričat će nam Ana Uglešić, EducationUSA savjetnica iz Instituta za razvoj obrazovanja, dok će nam o svojim iskustvima tijekom studentske razmjene i sudjelovanju u programu Erasmus + pričati Jakov Cipurić.

Više o ovoj temi pronađite na Facebook eventu.
Izvor: informiraj.me