Prijavi se na filmsku radionicu za mlade

Radionice filmske scenaristike i produkcije odvijaju se u sklopu europskog projekta Art(ve)šeraj te su namijenjene osobama od 15 do 25 godina koje uz vodstvo mentora žele razviti svoj osobni i prepoznatljiv stil.

Radionica se odvija online na aplikaciji ZOOM te će krenuti 3. siječnja 2022. godine. Odvijat će se ponedjeljkom, srijedom, petkom kroz pet tjedana, od 18:00 do 21:00 sat.

Cilj je radionice pridonijeti uključivanju mladih ljudi u umjetničke procese te potaknuti razvoj smisla za stvaralaštvo i inicijativu, bogatu imaginaciju, emocionalnu inteligenciju, sposobnost kritičkog promišljanja, smisao za samostalnost te slobodu mišljenja i djelovanja.

Kroz susrete će doći od ideje do završne teme za svakog od polaznika, koja će se raspisivati do finalnog scenarija. U produkcijskom dijelu ići će se kroz osnove produkcije, kao i kroz moderne inačice njezine suprotnosti.

Sudionici će se na radionicama upoznati s fazama nastanka filma, od ideje do knjige snimanja. Referirat će se na sve tehničke i ine uvjete pisanja, na povijest filma i scenarija, na žanrove, scenoslijed i opise prostora i karaktera, ali na dnu te velike piramide koja se na kraju zove film, leži uvijek ideja i priča. Nakon što svoj scenarij usavrše na individualnim konzultacijama s mentorom, postavit će ga na digitalnu platformu gdje će posjetitelji lajkati djelo koje im se najviše sviđa. Scenariji koji skupe najviše lajkova bit će predstavljeni široj javnosti, a najboljim autorima omogućit će se daljnji razvoj.

Radionica je za polaznike potpuno besplatna jer su sva financijska sredstva osigurana iz europskih fondova. Vrijednost radionice po osobi je 2.500,00 kuna. Da bi dobio potvrdu o završetku radionice, sudionik mora imati najmanje 70% dolazaka.

Prijave se vrše putem Google obrasca.

Izvor: studentski.hr