Prijavi se na online COOPAthon

Step Ri, znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci, otvorio je prijave za online COOPAthon – virtualni hackathon, odnosno vikend-natjecanje s ciljem razvoja ideja koje adresiraju društvene probleme i izazove. Sudjelovati mogu svi zainteresirani, neovisno o tome imaju li već razrađenu ideju ili ne te imaju li svoj tim ili su individualci.

Natjecanje započinje u petak, 29. siječnja 2021. godine, u 16:00 sati kada će sudionici biti podijeljeni u timove te početi raditi na svojim idejama uz vodstvo mentora. Osim pomoći mentora, imat će priliku pratiti virtualna predavanja iz poduzetničkih vještina. Događaj završava u nedjelju, 31. siječnja, u 16:00 sati prezentiranjem ideja. Napominju da će biti otvoren za javnost te da će se u potpunosti održati u virtualnom okruženju, uz alate poput Zooma i Slacka.

Motivacija za sudjelovanje je nekoliko: mogućnost sudjelovanja u IN SITU@STEP RI Playpark, šestomjesečnom programu podrške koji je namijenjen pojedincima ili timovima s idejom za pokretanje društveno korisne profitne ili neprofitne priče (udruge ili poduzeća) te sudjelovanje na državnom finalu u svibnju 2021., na kojem se natječu s pobjednicima prvog COOPAthona. Nadalje, pobjednički tim na državnom finalu odlazi na studijsko putovanje u Veliku Britaniju u srpnju 2021. te osvaja novčanu nagradu u iznosu od 7.500,00 kn. Drugoplasirani tim osvaja novčanu nagradu u iznosu od 5.000,00 kn, a trećeplasirani tim osvaja novčanu nagradu od 3.500,00 kn. O najboljim idejama odlučivat će nezavisni stručni žiri.

Više o ovoj temi potražite na Facebook-u, a prijavite se putem poveznice do 26. siječnja 2021. godine.