Prijavi se na webinar i saznaj više o projektima solidarnosti!

Agencija za mobilnost i programe Europske unije poziva na webinar „Imamo ideju!” na kojem ćete saznati kako doći do bespovratnih sredstava za provedbu projekata solidarnosti, projektnog formata unutar programa Europske snage solidarnosti. Webinar se održava 19.1.2022. godine od 10 do 13h, preko Zoom platforme.

Projekti solidarnosti su jednostavan projektni format koji omogućuje mladima da realiziraju svoju solidarnu inicijativu/ideju i naprave nešto dobro za svoju zajednicu. Uz to, mladi imaju priliku voditi EU financiran projekt, osnažiti se i puno naučiti.

Projekt solidarnosti mogu prijaviti sve pravne osobe, ali ga mora provesti skupina od najmanje petero mladih u dobi od 18 do 30 godina. Projekt može prijaviti i neformalna skupina mladih (bez službene organizacije)!

Više o projektima solidarnosti pročitajte ovdje , a više o sljedećem roku za prijavu projekata, 23.2.2022. godine, na mrežnim stranicama Agencije.

„Imamo ideju!” trosatna je online prezentacija na kojoj će djelatnici Agencije za mobilnost i programe EU pojasniti format projekata solidarnosti, kako prijaviti projekt, predstavit će se i primjeri uspješno provedenih projekata u Hrvatskoj, a bit će i vremena za pitanja i odgovore te povratne informacije na vaše projektne ideje.

Webinar je namijenjen svim organizacijama, kao i mladima (od 18 do 30 godina) koji su zainteresirani upoznati se s mogućnostima prijave i provedbe projekata solidarnosti u svojim zajednicama.

Prijava na događanje je putem online obrasca, a poveznica na Zoom bit će poslana uoči samog događanja. Rok za prijavu je 17.1.2022.

Sudjelovanje je besplatno, a broj osoba iz jedne organizacije nije ograničen.