Prijavi se za konferenciju povodom završetka programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti

Agencija za mobilnost i programe EU održat će 16. prosinca 2020. godine konferenciju povodom završetka programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti. Konferencija će se održati u online obliku od 10:00 do 13:00 sati.

Svrha je konferencije podizanje svijesti o programima Erasmus+ i Europske snage solidarnosti, predstavljanje rezultata i utjecaja programa od početka njegove provedbe u Republici Hrvatskoj 2014. do danas, ali i nadahnuće potencijalnih korisnika za sudjelovanje u budućoj generaciji programa na području obrazovanja, osposobljavanja i mladih.

Tijekom sedmogodišnjeg razdoblja ugovorena su 2562 Erasmus+ projekta u kojima je sudjelovalo više od 57 tisuća građana, a za te je projekte Republika Hrvatska na raspolaganju imala 1,14 milijardi kuna. U okviru programa Europske snage solidarnosti od kraja 2018. do 2020. odobrena su 183 projekta kojima je dodijeljeno oko 28 milijuna kuna, a u program su uključena 2534 sudionika.

Konferencija je ujedno i središnji događaj istoimene kampanje koju je AMPEU pokrenula u proljeće ove godine vjerujući da pozitivne priče o ljudskoj solidarnosti i kreativnosti mogu inspirirati pojedince i organizacije na nova odvažna djela. Kampanjom #ZajednoSmoJači AMPEU odaje priznanje svim svojim korisnicima koji su znanja i vještine stjecane kroz programe Erasmus+ i Europske snage solidarnosti iskoristili za opće dobro u doba krize.

Za sudjelovanje na online konferenciji „Zajedno smo jači“ potrebno se registrirati putem elektroničkog obrasca do 14. prosinca odnosno do popunjavanja raspoloživih mjesta: Registracija sudionika na online konferenciju Zajedno smo jači.

Sve o konferenciji i popis govornika potražite na linku.